I AM IN THE SPOTLIGHT – Chiradeep

1. Rajnandini: In the little more than four decades of your life, do you have any regrets? If so, what are they? If not, why?

Ans: Rajnandini, I know you hit the button which literally got me stuck and still at a point where I have to think well about what to and how to answer this question. 

Regrets are many, truly, but sharing them all might be fatal because we rarely know the end result of everything. Being human our decisions and responses are always premature ones so I won’t call them regrets though sometimes I regret about a few things. 

Now to answer your question I can say, I hate the time that I wasted away for unproductive and addictive actions and works undertaken by me to satiate my earthly needs. I have deep regrets for all those times that I had lost and will never get back ever again. However, regretting those actions are not fatal. 

2. Aditi Ranade: What is the toughest lesson life has taught you?

Ans: Tough lessons are many but one that I struggled with the most was allowing too many distractions and interruptions in my most vital relationships. I learnt instead of giving attention to many relationships/friendships it is better to groom the fewer ones. Thanks a lot for this question dost, Aditi.

3. Deepa Kartik: Do you like to be in the spotlight?

Ans: Yo yo Deepa, Bingo. Yeah, I love being in the Spotlight, love attention and being the centre of attraction. But truly speaking, it never drives me or controls me or motivates me to stay tuned or be focussed to what I love to do always – ‘listen & talk to people’.

4. Prerna Aditi: What does ‘a day spent well’ means to you?

Ans: I loved this question. I would say it is a very intelligent and interesting question, Prerna. 

A day spent well for me will be when I get to listen and talk to people those who need it desperately. Knowing and understanding a heart, a mind is my greatest hobby and passion. And I simply love and enjoy doing it. So when I get to do that and feel that someone is benefitted from and in my presence I feel very satisfied.

5. Prabhjot: How long do you think you can survive without your smart
phone and laptop???

Ans: Hahaha! If you can survive, then I can… forever. But if people around me have those extra chunks in their mouths then can I be with an empty mouth?

Now, ‘refraining from my smart things‘, if that’s what you are asking then I would say, I can survive only two days maximum. 

6. Geetmalini: When was the last time you tried something new?

Ans: Decades ago, Geet. I have become extremely dull and boring. Yeah, finding new writers and bringing them to us almost every month, but something new has not happened in my life for a long time. 

It is a very thought-provoking question and it makes me ponder about trying out something fresh. 

7. Saakshi: What three desires would you fulfil if you have infinite wealth at your disposal?

Ans: “Infinite wealth” is a flawed thought. Wealth itself is earthly and thus finite. 

Anyway, let me answer your question…

First, I would have bought the best house in the world for me and my loved ones. 

Secondly, I would have travelled all over the world.

Thirdly, I would have set up the best counselling centre of the world where the people in need would have come, enjoyed the stay, played, prayed together, interacted, got counselled by the best of counsellors and would have gone home healed and comforted. 

8. Kalpana: What do you do for recreation, for relaxing, for calming down yourself, apart from praying that I know well?

Ans: I knew you might ask that, Kalpana. For recreation and relaxing I watch T.V. or surf interesting websites for ideas. And for calming myself down I prefer to Talk to my favourite people, Divert my focus from ME to OTHERS and sleep.

9. Preeta: What’s the best thing you cherished from your childhood?

Ans: A cosy family, adorable siblings and cousins and a host of angelic friends at every stage of my life. 

Yeah, Crowd . . . People are what I cherished and cherishing from my childhood till now, Preeta.

10. Aastha: What is your definition of happiness?

Ans: Why does my sister always ask me difficult questions??? I can only try what I know and feel.

Amid all kinds of pain, suffering, problems and sorrows it is very difficult to say that I am happy or I am capable of defining happiness… As it is not just an English word but a condition of a human.

Yet, I would say I still managed to be happy most of the time despite my ailments, my problems and my sorrows… Because I stay content with what I have, I love and believe in the act of giving than receiving, I don’t compare myself with others and most importantly I depend on and trust in God for everything. 

So answering the question I would define happiness as “a state of being contented without comparing or living with self-pity but leading a generous life, trusting in the God Almighty in every situation“.   

Hope, I have answered all the questions satisfactorily. I would love to hear from all of my examiners and know how much I scored in the exam. 😛

Thanks to all of you who asked me these beautiful questions. I thoroughly enjoyed answering them.

Stay blessed!

16 thoughts on “I AM IN THE SPOTLIGHT – Chiradeep

Your valuable feedback please...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.